CAMPIONS! (II)

17 de maig 2006


JA TENIM LA CHAMPIONS AQUÍ, copiaré de vilaweb i demà ja posaré algo
Belletti i Eto'o remunten el partit amb dos gols gairebé seguits · El Barça s'endú la Copa d'Europa per segona vegada en la seva història · Els catalans que segueixen el partit des de Saint Denis criden d'alegria

Saint Denis ha embogit aquesta nit quan s'ha acabat el partit, milers de seguidors blau-grana han cridat d'alegria. El Barça ha guanyat la Copa d'Europa per segona vegada en la història del club gràcies a dos gols gairebé seguits de Belletti, al minut 35 de la segona part; i Eto'o, al minut 31. Tots dos gols s'han fet a partir d'assistències de Larsson. L'Arsenal havia marcat al minut 46 de la primera part gràcies a un xut de Campbell tot i que jugava amb un home menys, però això no ha impedit que el Barça jugés bé i que Valdés salvés l'equip de dues ocasions de gol de l'Arsenal molt clares. Ben al principi del partit, l'àrbitre havia eliminat, per vermella directa, el porter de l'Arsenal que ha substituït Almunia, però també ha anul·lat un gol del Barça. Ronaldinho ha tret la falta, però no ha aconseguit marcar.

Després d'aconseguir el títol, Els presidents del Barça, Joan laporta, i de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, i l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, han baixat al camp per felicitar els jugadors. També ho han fet així algunes autoritats del govern espanyol com el president Rodríguez zapatero. La felicitat dels jugadors s'ha fet palesa en les voltes que han fet per la gespa per oferir la copa als afeccionats blau-grana.

Milers de seguidors del Barça que s'havien desplaçat a París per a presenciar la final de la Lliga de Campions contra l'Arsenal han animat el Barça a les grades de l'estadi de Saint Denis. Poc abans que comencés el partit, Frank Rijkaard havia anunciat que Leo Messi quedava descartat i que Van Bommel seria titular en lloc d'Iniesta, una notícia que ha sorprès a molts afeccionats. Els seguidors del Barça a París han tingut més presència que no pas els de l'Arsenal, per bé que s'ha xifrat en més de deu mil les persones que hi han anat sense entrada. A la revenda, s'han arribat a demanar quatre mil euros per una entrada. Per tot el país s'havien instal·lat pantalles gegants per a seguir la final per la televisió.