La independència de Flandes

15 de desembre 2006
Notícia a vilaweb.cat
El fals informatiu sobre la independència de Flandes, al YouTube
L'eurodiputat eivissenc, Bernat Joan, hi va participar

Segons els polítics flamencs, el fals reportatge emès per la ràdio televisió pública de Valònia (RTBF) sobre la independència de Flandes permet difondre i potenciar el debat sobre aquesta qüestió, però els polítics valons l'han rebut amb crítiques. En aquest vídeo podeu veure imatges del polèmic informatiu. El programa es va emetre com si fos una notícia d'última hora, segons la qual el Parlament de Flandes havia votat la independència.

Segons el fals informatiu, això havia suposat la paralització de l'anell viari de Brussel·les, trens aturats a la frontera entre Valònia i Flandes i membres del govern de Brussel·les que s'havien tancat a l'Atomium. S'hi podien veure manifestacions d'alegria i també reaccions des del Parlament europeu.

Bernat Joan hi participà

Entre més reaccions, l'informatiu va emetre l'opinió de l'eurodiputat eivissenc, Bernat Joan (ERC), que va dir en català, que la independència de Flandes era un exemple per Catalunya i una esperança per les nacions sense estats, segons que informa el Diariode Ibiza.

Després de llegir aquesta pregunta, i de les reaccions de la caverna mediatica espanyola, sobre els comentaris de Bernat Joan. Este fet me remet a la pel·lícula "el complot dels anells" que parlava sobre la possibilitat que havia l'any 1984, que hagués unc conflicte bèlic entre Catalunya-Espanya. Una pel·lícula que està disponible a l'emule, ja que deu ser impossible trobar-la en VHS.

Tornant al tema del fals reportatge sobre l'independència de Flandes encara que sigue ficció, la societat europea haurà de veure, que els actuals estat-"nació" invent dels segles XVIII i XIX i principis del XX, que a finals dels segle XX van començar a desintegrar-se (Balcans, URSS, ...). Altres pobles d'Europa com Escòcia, Flandes o els Països Catalans, voldrem obtenir el nostre propi estat, en una Europa justa socialment.