la ministra "sociata" dels co*****

22 de novembre 2007
ara comença a xulejar


Madrid
Herrera acusa Álvarez de no tenir vergonya i la ministra es reafirma en l'"antes partía que doblá"
mida del text

El Congrés dels Diputats ha tornat a ser escenari d'un nou cara a cara arran del caos de Rodalies Renfe a Catalunya que ha servit a la ministra Magdalena Álvarez per insistir que no pensa dimitir. La titular de Foment i el portaveu d'Iniciativa-Esquerra Unida, Joan Herrera, han protagonitzat una dura discussió a la sessió de control a la cambra d'aquest dimecres en què Álvarez s'ha reafirmat en el ja famós "antes partía que doblá", i Herrera li ha dit que "los partidos i los doblados" són els que agafen el tren cada dia. El debat ha anat pujant de to fins que Herrera ha acabat acusant Álvarez de no tenir vergonya, i ella li ha demanat que ho retirés perquè era una expressió inapropiada.

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha tornat a protagonitzar a la sessió de control al Congrés dels Diputats una escena per espolsar-se responsabilitats en el caos de Rodalies a Catalunya. Ha estat al Congrés i, en aquest cas, a propòsit d'una pregunta del portaveu d'Inciativa-Esquerra Unida al Congrés. Joan Herrera ha demanat un canvi de prioritats apostant per Rodalies i ha lamentat l'actitud de la ministra a partir de la frase que va dir diumenge a Màlaga. Segons va assegurar, "'los partidos i los doblados' són els que agafen el tren cada dia, que han vist com vostè només es preocupava de l'AVE, que estan cansadíssims de veure-la inaugurar AVE i de veure com les Rodalies es van descuidar amb els governs populars i de Convergència i Unió, però també amb vostè".
Ràpidament, la ministra li responia que "no és antes partida que doblada", sinó "antes partía que doblá". I és que, segons ha dit, els andalusos tenen la seva pròpia manera d'expressar-se i ha continuat: "De la mateixa manera que es pot pronunciar Josep-Lluís, quan repeteixi el que jo dic, faci-ho tal com ho diem els andalusos."
El debat ha anat pujant de to fins que Herrera l'ha acusat de no tenir vergonya, una acusació que la ministra li ha demanat que retirés perquè, segons ella, era una expressió inapropiada. Enmig d'aquest ambient tens, Álvarez ha assegurat que mantindrà la seva política i ha assegurat que ha invertit més a Catalunya que a Andalusia.

Durant la sessió al Congrés, la titular de Foment també ha anunciat que el govern no canviarà el seu model ferroviari i ha manifestat que s'han realitzat grans inversions durant aquesta legislatura i que s'han reduït els temps dels trajectes per l'ampliació de l'alta velocitat.



au va ... i encara hague catalans que vulguen votar als PSC-PSOE