Festour 2008 a Deltebre!

26 de maig 2008
FesTOUR Estrella Damm – Deltebre – 31 de maig, Plaça de Braus, 22h
El primer dels FesTOUR’S Estrella Damm’08 se celebra a Deltebre (Baix Ebre- Tarragona) en un espai obert de més de 5.000 metres quadrats, per 10.000 espectadors que es mouran amb més de 6 hores de música, amb un equip tècnic de 30.000 watts. Els valencians Obrint Pas són el cap de cartell d’aquest concert, compartint escenari amb les bandes de Tercera Via, Sotazero, Kayo Malayo, Aspencat i Sva-Ters. Cal sumar-hi l’actuació dels Crator una banda de la comarca que acaba d'arrodonir el festival. En aquest FesTOUR de Deltebre, La Gira de l’Escola Valenciana col•labora amb Tercera Via, amb suport logístic i promocional.

MYSPACE

31 anys de Deltebre

20 de maig 2008


enllaç enciclopedia catalana

viquipèdia

amb lo meu alcalde de manifestació

19 de maig 2008


ahir vaig manifestar-me contra el transvasament, juntament amb alcaldes del meu partit Esquerra, alcaldes escollits democràticament a les passades eleccions municipals, i si algun votant està descontent perquè no ha dimitit, ho té facil d'aquí 3 anys que no vote a Esquerra. Dimitir és de covards, i s'ha d'estar al peu del canó fins al final.

NO AL TRANSVASAMENT. FORÇA ESQUERRA!

o governes o et governen

16 de maig 2008
Frase de Joan Fuster, que en estos dies hem d'explicar perquè ERC encara és al govern, i fa el que fa. ERC s'ha convertit en una cosa incòmoda, i és per això que hi ha la campanya mediàtica tant des de la suposada premsa d'esquerra com de la suposada premsa nacionalista, l'argument infantil si no estàs d'acord ves-te'n o dimiteix, em recorda a l'actitud d'alguns xiquets, que si no poden jugar a futbol de davanters, marxen, ploren i se'n van. Hi ha gent que només els interessa o volen que baixe aigua pel riu, curiosament molta d'esta gent viu en una localitat que ha tingut un govern que ha governat, és a dir a dotat el poble o la ciutat de les condicions necessàries per viure; mentrestant, altres pobles que no es que haguem tingut mals governants, simplement no s'han aconseguit que el poble/ciutat tingue les infraestructures necessàries per viure. La situació dels polítics del partit on orgullosament milito és complicada. La població més mobilitzada els critica, per no sortir del partit, però gràcies a estos càrrecs a la pròxima llei de barris Deltebre i Sant Jaume (notícia), podrem entar a la llei de barris, però això des d'una "capital" o els suposats "progres" que ronden pel món. De que serveix estar-te amb una pancarta, si després no tens el que defensar, és a dir, no tens poble per defensar. No m'agrada dir noms, però tortosa té hospital, polígon, biblioteca i molts pobles que també ens passa el riu no. Tot això em remet a una nova forma del bauïsme, on Tortosa se les vol donar de capital, i d'una espècie de patriarcat sobre els altres pobles de la zona.




Per cert, es farà la canonada, però com haurà plogut lo suficient, no se l'enduran. Els benificiaris seran els constructors, i el PSOE, que quedarà com a bó, de cara l'àrea metropolitana per dir-los que els ha fet una infrsatructura per si de cas ... i dirà als votants ebrencs, veieu, només serà utilitzada en cas de necessitat.

... anti-erc digueu lo que vulgueu. ja estic acostumat.

FORÇA ERC! DIUMENGE A LA MANIFESTACIÓ!

diumenge a Amposta!

Alcaldes i càrrecs institucionals d'Esquerra assistiran a la manifestació de diumenge
El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Gervasi Aspa, ha anunciat que els alcaldes d’Esquerra de les Terres de l’Ebre, el senador Pere Muñoz, la diputada Marta Cid i els regidors i regidores del territori participaran en la manifestació de diumenge a Amposta darrera una pancarta amb el lema “no als transvasaments”. Els alcaldes que tenen previst assistir-hi són Gervasi Aspa (Deltebre); Paco Gas (Roquetes); Jordi Monclús (Benifallet); Dani Andreu (l’Aldea); Alfons Montserrat (Alcanar); Lluís Fernàndez (Freginals); Fidel Ciurana (Benissanet); Pere Muñoz (Flix); Joan Josep Duran (Móra d’Ebre); Bernat Pellisa, (Rasquera); Sebastià Frixach (Corbera d’Ebre); Carme Pelejà (la Fatarella) i Pep Andreu (Montblanc). També es comptarà amb la presència de Ferran Cid, proper alcalde del Perelló; Lino Bertran, proper alcalde de Xerta; Ester Martí, propera alcaldessa de la Galera, i Francesc Fidel, proper alcalde de Bot. Segons Aspa, “des de la Federació de l’Ebre hem fet una crida a la nostra militància per a que participi en la manifestació de diumenge, com sempre hem fet, ja sigui acompanyant els alcaldes i càrrecs institucionals del partit o bé acompanyant la pancarta dels seus respectius pobles”. Per a l’alcalde de Deltebre i president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, “cada dia que passa la gent del territori té més raons per manifestar-se i mirar d’aconseguir aturar aquest transvasament cap a Barcelona”. Aspa opina que “el principal deure d’un alcalde, d’un regidor, d’un diputat o d’un senador és la defensa del seu poble i els seus habitants. És per això que, més enllà d’un compromís i de la identificació que cadascú pugui tenir amb un projecte polític d’àmbit nacional, avui hem de divergir clarament de la decisió que han pres els governs de l’Estat i de Catalunya perquè el primer deure, com a alcaldes, el tenim amb la gent i el territori “. Per últim, Aspa ha afirmat que “hi assistirem amb el convenciment que la lluita pel nostre territori necessita a tothom, i també als càrrecs institucionals, que no tenim altra funció que vetllar pels ciutadans dels nostres municipis. Esperem trobar-nos amb molts altres càrrecs d’altres partits que també pensen com nosaltres”

Carod-Rovira: 'L'independentisme interessa als independentistes, la independència a tothom'

15 de maig 2008

Entrevista a Marta Cid

12 de maig 2008
Una de les persones que més treballa pel territori.

Fil publicat al "Racó Català" què és una nació?

09 de maig 2008

fil en qüestió


"al fil sobre el nacionalisme asturià, sense arribar a l'insult se'm descalifica, com també al fils sobre el referèndum de la regio sudamericana de santa cruz.

per començar amb l'asturià, els lingüístis afirmen que hi ha aquesta llengua, per tant reconec l'existencia d'ella, però en canvi no veig a astúries com nació, ja que en l'història recent només ha funcionat com una part de la gran castella o espanya. Suposo que l'alonsisime ha fet pujar un asturianisme, però entés com ho és el valencianisme blaverista.

Per mi un nació, a part de tenir un història més o menys pròxima, una llengua, etc, és la voluntat d'aquell poble en establir els seus propis marcs d'actuació i establir les seves relacions amb altres pobles del voltant.

per mi nació significa història-llengua-voluntat del poble per ser-ho.

a Catalunya tenim les 2 primeres i un gran fort sentimetn pel 3r. a a

Astúries, la primera ens hauriem de remuntar molt en el passat, la 2a està molt diluïda, i la 3a ja es veu com és de residual el nacionalisme.

Regió de Santa Cruz. de l'estat de bolivià. La història suposant que l'història de bolivia és fonamenta en el procés de descolonització espanyol, des de la meua opinió podem posar el contador on vulguem. la 2a llengua, tenen el castellà com a llengua comú, no? i 3a. és molt fort, i aquella societat per mantenir el seus estatus volen renunciar a pertànyer a un estat que no els ofereix les garanties que ells volen. no seria una nació tradicional però si que tenen el dret a constituir el seu propi estat."









El meu suport a la regió de Santa Cruz (estat de bolívia)

05 de maig 2008
Està de moda, entre el jovent independentista d'esquerres, donar suport a Evo Morales i el seu govern, els meus companys de JERC en son un exemple, però també la resta d'organitzacions extra-parlamentaries veuen el seu populisme socialista, un exemple a seguir.

Jo en canvi des d'una posició més europeísta i sobretot anti-totalitaria, discrepo i molt. Per començar és bolívia una nació? o és un estat fruit dels processos de descolonització, però en el fons una colònia, castellana/espanyola. Per tant negant ja que bolívia és una nació, crec que la regió de Santa Cruz, té el dret legítim a ser una regió autònoma o si vol fins i tot un estat. L'esquerra es basa que son motius econòmics i en contra els indigenes, jo crec que és simplement que a aquesta regió els resulta una càrrega la resta de l'estat, com als catalans, que tenim un gran expoli fiscal, i si jo vull que catalunya tingue el seu estat és per viure millor.





notícia 3/24
notícia Avui
santa cruz a wikipèdia