9.000 milions d'euros per a "Caja Castilla-La Mancha"

31 de març 2009

A aquestes hores tothom ja sap que el Banc Central Espanyol, ha intervingut Caja de Castilla-la Mancha amb 9.000 milions d'Euros, una bona part provinents dels contribuents catalans.

Sense ser un expert en finances, només aficionat a la lectura dels articles han fet els experts a la diversa premsa, queda clar una cosa, els espanyols no saben manegar els diners. Per què? com diria la Mònica Terribas, doncs fàcil, perquè els diners que no són seus ni saben com els han arribat.

L'origen de Caja Castilla-la Mancha, a partir d'ara CCM, té l'origen en el café para todos, una forma que el govern regional castellà era crear una caixa pròpia i així crear llocs de treball, inversions, projectes que els feien falta, i volen imitar el model català de la Caixa. Una política de donar crèdits amb euribor negatiu, inversions no-viables tot pel fet de demostra que estan a l'alçada de les entitats sòlides veïnes, han fet que aquesta entitat estigue en una bancarrota "amagada". Però que al tractar-se d'una entita bona per a Espanya, només sigue una petita anecdota del moment de crisi. Això demostra que si l'entitat fos alguna de catalana, tindríem un bombardeig mediàtic en contra de l'entitat i els nostres polítics.

La CCM, només ha demostrat que és una "camarilla", un lloc on les influències et permeten obtenir tal o tal altre favor polític, que a diferència de les caixes catalanes, no miren la rendibilitat econòmica, sinó la rendibilitat personal i política, com és habitual en la política espanyola. També he llegit que la CCM tenia un projecte de parc temàtic sobre Don Quijote, que ha estat un fiasco, com també ho ha estat Terra Mítica (on el PP valencià va obligar a les entitat valencianes a finançar-lo per enveja als veïns del nord) que també ha acabat sent una inversió deficitaria, mentrestant les inversions catalanes de la Caixa, segueixen sent de les més segures d'Europa, i queda palès la frase que "Els catalans, de les pedres en trauen pans".

Que es donen 9.000 milions d'euros a una entitat petita, en una situació que s'està negociant un finançament just per 7 milions de catalans, demostra un cosa. La cosa que demostra és el tracte vextori, humiliant, de colònia que tenim els catalans, i encara hi ha gent que riu les gràcies a l'espanyolisme. .... lladres que veniu d'Almansa deia la cançó, i és que curiosament, Almansa està a Castilla-La Mancha ....