11, 12 i 13 de setembre, lliçons de democràcia, a Catalunya, Deltebre i Arenys de Munt

14 de setembre 2009
Tots els 11 de setembre, la nació surt al carrer i és habitual trobar-te que molta gent ha penjat estelades o senyeres, per tal de commemorar la derrota de l'exèrcit català contra les trompes franco-esapanyoles borbòniques. Un 11 de setembre on els catalans diem que volem arribar més enllà de la situació política en la que estem, i que anel·lem un espai de llibertat més gran. No volem una cadena més llarga, si no segar la cadena, i convertir-mos plenament en un estat lliure i democràtic.

El dia 12, per la nit, es va celebrar el míting-festa pels dos anys de govern municipal d'ERC, un míting que va canviar el seu format després de que l'oposició jugués brut i que ja ha fet un pacte PP-CiU-PSC, un pacte que demostra que han estat tots estos anys rascant-se la panxa i només complint unes tasques decoratives per al seus capos del partit. Un fet com demostra que en 23 anys d'Unió Europea, Deltebre ha rebut només uns 120 mil euros (20 milions de pts), i que enguany rebrà 800 mil euros ( 130 milions de pts aprox), es veu quins polítics són capaços de treballar pel poble, i quin només busquen tenir un sou i fer-se vore, i fer xerrades informatives perquè han tingut una patinada legal,i no han pogut cansar al poble en un ple.

Per últim ahir, dia 13, a la població d'Arenys de Munt, es va convocar si no un referèndum, una consulta popular sobre l'autodeterminació, va ser tant la preocupació que tota la caverna espanyola es va tirar a sobre, però només els camises blaves van donar acte de presència, sobre 50-80 persones. Els que guarden la camisa blava a l'armari, només han criticat que el govern espanyol no l'hague imepedit, però el govern espanyol tampoc volia que es produís per això va suspendre l'acord del ple, on els regidors escollits democràticament pel poble van votar-hi a favor. Una mostra més que democràcia espanyola és un oxímoron.