sobre el cementeri de residus (o magatzem temporal) ...

27 de gener 2010
Abans que tot, com el cementeris, són això cementeris, i no magatzems de cadàvers, parlaré de cemeneteri nuclear, i no de magatzem temporal centralitzat.



Diumenge vaig desplaçar-me a Ascó, per manifestar-me contra el cementeri nuclear, acceptant la xifra de 2000 persones, i suposant que la meitat fos la Ribera d'Ebre, ens dona que sobre un 5% de la població de la Ribera, esta en contra d'aquesta instal·lació. L'area metropolitana de Barcelona té, sobre 4 milions de persones, i el 5% serien 200 mil persones. Si aquestes persones s'haguessen manifestat a Barcelona, contra qualsevol instal·lació a Barcelona, segur que aquest projecte ja s'hagués paralitzat.

Finalment ahir el ple de l'Ajuntament va decidir acceptar aquesta instal·lació, i tenen tot el dret, però no són només ells els afectats, sinó tota la comarca, i per extensió terriotri, país ... Les economies avançades, diversifiquen els sectors econòmics, sembla ser que Ascó només vulgui viure de la l'energia nuclear.

Ara serà l'estat espanyol qui haurà de decidir si enviaran els residus a Catalunya, o se'ls quedaran a terres castellanes.